Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 15 g verse basilicum
  • 6 rijpe tomaten, in partjes gesneden
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes, uitgelekt
  • 1 (kleine) rode ui, in ringen
  • 200 g gegrilde/gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd 2/3 van de basilicum in reepjes. Bewaar de bovenste blaadjes voor de garnering.
  3. Meng de basilicum, tomaat, mozzarella, ui en artisjokharten door de afgekoelde rijst.
  4. Meng voor de dressing de olijfolie en azijn een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Druppel de dressing over de salade.

Tip: Voeg een blik uitgelekte artisjokharten (400 g) toe.

Bevat p.p
: 580 kcal. 26 g eiwit, 25 g vet en 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Toverrijst Builtje

Toverrijst Builtje

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten