Italiaanse rijstsalade

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 6 tomaten
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes, uitgelekt
  • 200 g hamreepjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • ½ bosje verse basilicum, grof gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in 6 parten. Meng ze met de mozzarella door de afgekoelde rijst. Meng de hamreepjes, bosuitjes en basilicum erdoor. Druppel de olie en azijn erover en breng op smaak met peper en zout.


Tip: Voeg een blik uitgelekte artisjokharten (400 g) toe.

Bevat p.p
: 580 kcal – 26 g eiwit – 25 g vet – 63 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten