Falafel met geroosterde tomaat en komkommeryoghurt

Falafel

Falafel met geroosterde tomaat en komkommeryoghurt

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
600 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra vezels
  • ½ komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g falafel

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de komkommer, schep in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg de tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met Provençaalse kruiden, peper en zout. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bak ze 8 min. in het midden van de oven.
  4. Verhit intussen de rest van de olie in een pan en bak de falafel in ca. 4 min. rondom bruin.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de komkommeryoghurt, falafel en tomaten.


Tip: Bestrooi de rijst met fijngesneden verse munt.

Bevat p.p:
600 kcal – 15 g eiwit – 27 g vet – 74 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Toverrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten