Ingrediënten

  • 700 ml volle melk
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 200 g Lassie Risotto rijst
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 3 eidooiers
  • 2 el pijnboompitten
  • poedersuiker
  • Extra nodig: ingevette taartvorm (20 cm ø)

Optioneel:

  • rasp van 1 citroen + 2 el amandelschaafsel
  • verse of amarenen kersen op siroop, voor erbij

Bereidingswijze

  1. Breng in een (saus)pan met dikke bodem de melk met de suiker, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en kook 20 minuten zachtjes en zonder deksel tot de rijstkorrels zacht en gaar zijn; roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat de rijst tot kamertemperatuur afkoelen. Roer af en toe.
  3. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de eidooiers en de ricotta door het rijstmengsel en schenk in de vorm. Strijk glad en bestrooi met de pijnboompitten.
  4. Bak de rijsttaart in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Tip: Vervang voor een fris accent de sinaasappelrasp door citroenrasp. Bestrooi het beslag met het amandelschaafsel.

Serveertip: Lekker met verse of amarenen kersen.

Bevat p.p.: 315 kcal, 9 g eiwit, 12 g vet waarvan 6 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten