Risotto met zalm en courgette

 Risotto

Risotto met zalm en courgette

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
662,5 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 350 gram Rapido Risotto
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 500 ml vis- of groentenbouillon
  • 75 g (diepvries) doperwtjes, ontdooid
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 100 g gerookte zalm in stukjes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 -3 eetlepels verse dille, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie en bak hierin de courgette kort.
  2. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
  3. Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen.
  4. Voeg de doperwtjes en bosui toe en warm nog even goed door. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  5. Voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
  6. Meng zalm, crème fraîche en helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  7. Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en dille.

Tip: Roer voor een frisse smaak een paar druppels citroensap door de risotto.

Tip: Vervang de courgette door venkelblokjes.

Bevat p.p: 662,5 kcal 22,6 gr. vet 20,7 gr. eiwit 73,2 gr. Koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rapido Risotto

Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten