Spinazie, rozijnen

Spinazie, rozijnen kikkererwten Paella

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
655 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 gele paprika’s, in blokjes
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • 1 pak Lassie Pronto Paella (300g)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt
  • 100 g rozijnen
  • 400 g panklare spinazie
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de blokjes paprika met ras el hanout 1-2 minuten.
  2. Roer de Pronto Paella met kikkererwten en rozijnen erdoor. Schenk er 300-350 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Laat de paella 3 minuten zachtjes koken, roer af en toe voorzichtig.
  3. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Verwarm de paella nog 1-2 minuten. Rooster intussen in een droge koekenpan de amandelen goudbruin.
  4. Neem de pan met paella van het vuur en laat nog 1 minuut staan. Strooi de amandelen erover. Lekker met tomatensalade.

Tip: Vervang kikkererwten in dit gerecht eens door linzen of zwarte bonen.

Bevat p.p: 655 kcal, 17 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 98 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pronto Paella

Pronto Paella

Met Lassie Pronto Paella is het bereiden van deze heerlijke Spaanse rijstklassieker niet enkel meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. Deze licht gepofte rijst met kruiden- en specerijen mix heeft namelijk maar 6 minuten baktijd nodig. Snel, makkelijk en heerlijk gekruid, succes verzekerd!

Bekijk product

Ontdek onze recepten