Varkensreepjes met sperzieboontjes

Varkensreepjes

Varkensreepjes met sperzieboontjes

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
575 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 270 g Lassie Panklaar Toverrijst
  • 300 g sperzieboontjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g varkensschnitzel, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 theelepel gedroogde chilipeper (uit de molen)

Bereidingswijze

  1. Kook de sperzieboontjes in 8 min. beetgaar.
  2. Verhit intussen de olie en roerbak het vlees 2 min. op hoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper, zout en sojasaus. Voeg de sesamzaadjes en de sperzieboontjes toe.
  4. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de chilipeper.


Tip: Vervang het varkensvlees door tijgergarnalen.

Bevat p.p.: 575 kcal – 36 g eiwit – 21 g vet – 60 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Voor hectische dagen: Lassie Panklaar. Voorgestoomde rijst die alleen verwarmd hoeft te worden. Hoppa, uit de zak in de pan!

Bekijk product

Ontdek onze recepten