Varkensreepjes

Varkensreepjes met sperzieboontjes

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
575 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 270 g Lassie Panklaar Toverrijst
  • 300 g sperzieboontjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g varkensschnitzel, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 theelepel gedroogde chilipeper (uit de molen)

Bereidingswijze

  1. Kook de sperzieboontjes in 8 min. beetgaar.
  2. Verhit intussen de olie en roerbak het vlees 2 min. op hoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper, zout en sojasaus. Voeg de sesamzaadjes en de sperzieboontjes toe.
  4. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de chilipeper.

Tip: Vervang het varkensvlees door tijgergarnalen.

Bevat p.p.: 575 kcal – 36 g eiwit – 21 g vet – 60 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Bekijk product

Ontdek onze recepten