Supersnelle rijstschotel met garnalen

Supersnelle rijstschotel

Supersnelle rijstschotel met garnalen

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
394 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 300 g doperwtjes (diepvries)
  • 500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
  • 2 tenen knoflook
  • 540 g (2 zakken) Lassie Panklaar Toverrijst
  • bieslook

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en roerbak de ui in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak ca. 2 min. Voeg de doperwtjes en garnalen toe, zet het vuur hoog en laat de groenten en garnalen al omscheppend snel ontdooien. Knijp de knoflooktenen boven de wok uit en roerbak nog 1 minuut. Schep de rijst erbij en roerbak tot de rijst warm is. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Knip van het vuur af de bieslook boven de wok fijn en schep het luchtig door de rijst. Serveer direct.


Tip: Hou je van verse koriander? Voeg dan naast de bieslook op het laatst ook wat grof gesneden verse koriander toe.

Tip: Er bestaat ook diepvries paprika in reepjes, en diepvries bieslook. Zo kun je dit gerecht, op de ui en knoflook na, helemaal ‘op voorraad’ hebben. Handig voor onverwachte momenten.

Bevat p.p.:
394 kcal – 32 g eiwit – 11 g vet – 41 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Voor hectische dagen: Lassie Panklaar. Voorgestoomde rijst die alleen verwarmd hoeft te worden. Hoppa, uit de zak in de pan!

Bekijk product

Ontdek onze recepten