Tjap tjoy van kip, peultjes en paksoi

Tjap tjoy

Tjap tjoy van kip, peultjes en paksoi

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
535 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandan Extra Vezels
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 500 g kipfilet, in stukjes
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 250 g peultjes
  • 1 paksoi, in repen
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de oestersaus toe. Bestrooi de kip met gemberpoeder en peper en roerbak op hoog vuur in ca. 3 min. gaar. Voeg de paprika en peultjes toe en roerbak in 3 min. beetgaar. Voeg de paksoi toe en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en sojasaus.
  3. Verdeel de rijst over 4 kommen en serveer met de Tjap Tjoy.


Tip: Bestrooi met grof gehakte cashewnoten.

Bevat p.p.:
535 kcal – 38 g eiwit – 11 g vet – 71 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten