Gado-gado met pandanrijst

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst Extra Vezels
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 ml gembersiroop
  • 200 g krieltjes in de schil, gehalveerd
  • 400 g mix van worteltjes en peultjes
  • 6 eieren
  • 1/2 komkommer
  • 200 g boemboe gado-gado
  • 1 zakje emping (soort kroepoek)

Bereidingswijze

  1. Breng de kokosroom, gembersiroop en 300 ml water met de rijst aan de kook. Kook de rijst op laag vuur 8 min. Laat afgedekt van het vuur af nog 10 min. staan. Schep de rijst in een rechthoekige schaal, druk het stevig aan en laat afkoelen.
  2. Zet de krieltjes met de worteltjes op in koud water en breng aan de kook. Kook ca. 12 min., voeg na 7 min. de peultjes toe. Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken, pel ze en snijd ze doormidden. Snijd de komkommer in dikke halve plakjes. Bereid de boemboe gado-gado volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Laat de groenten en krieltjes uitlekken en verdeel ze met de komkommer en halve eieren over 4 borden. Stort de rijst op een snijplank en snijd er blokjes van. Leg ze bij de groenten op de borden.
  4. Serveer de groente en eieren met gado-gado saus en emping.


Tip: Kook de rijst een dag van te voren, dat scheelt bereidingstijd op de dag zelf!

Bevat p.p.:
932 kcal –38 g eiwit – 32 g vet – 102 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten