Bereidingswijze
- Breng de kokosroom, gembersiroop en 300 ml water met de rijst aan de kook. Kook de rijst op laag vuur 8 min. Laat afgedekt van het vuur af nog 10 min. staan. Schep de rijst in een rechthoekige schaal, druk het stevig aan en laat afkoelen.
- Zet de krieltjes met de worteltjes op in koud water en breng aan de kook. Kook ca. 12 min., voeg na 7 min. de peultjes toe. Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken, pel ze en snijd ze doormidden. Snijd de komkommer in dikke halve plakjes. Bereid de boemboe gado-gado volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de groenten en krieltjes uitlekken en verdeel ze met de komkommer en halve eieren over 4 borden. Stort de rijst op een snijplank en snijd er blokjes van. Leg ze bij de groenten op de borden.
- Serveer de groente en eieren met gado-gado saus en emping.
Tip: Kook de rijst een dag van te voren, dat scheelt bereidingstijd op de dag zelf!
Bevat p.p.: 932 kcal. 38 g eiwit, 32 g vet en102 g koolhydraten