Pittige Paella met

Pittige Paella met kip en peultjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
605 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 125 g chorizo, in kleine blokjes
  • 300 g kipdijfilets
  • 2 theelepels pikante paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 300 g Lassie Paellarijst
  • 4 bospenen, in flinterdunne plakjes
  • 150 g peultjes, gehalveerd
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels verse oregano blaadjes

Optioneel:

  • 90 g jonge bladsla
  • 150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 50 g olijven, uitgelekt

Bereidingswijze

  1. Bak de blokjes chorizo in een hapjespan zachtjes uit tot ze knapperig zijn. Snijd intussen de kipdijfilets in blokjes en kruid ze met paprikapoeder, kaneel en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Schep de chorizo op een bordje. Bak de kipblokjes in het chorizovet al omscheppend in 2-3 minuten rondom lichtbruin.
  3. Schep de paellarijst erdoor. Schenk er 900 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Laat de paella 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe voorzichtig.
  4. Voeg de plakjes wortel en de peultjes toe aan de rijst, roer door en laat nog 5-7 minuten zachtjes koken.
  5. Neem de pan van het vuur en laat de paella nog 5 minuten afgedekt staan. Strooi de bosui, oregano en chorizo erover.

Tip: Lekker met een salade van jonge bladsla met cherrytomaatjes en olijven.

Tip: Iets anders dan varkensvlees? Vervang de chorizo dan door runder-cervelaatworst in kleine blokjes.

Bevat p.p: 605 kcal, 32 g eiwit, 20 g vet waarvan 7 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Paella rijst

Paella rijst

Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!

Bekijk product

Ontdek onze recepten