Pompoensoep met orzo

en rozemarijn

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
640 kcal
589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Ingrediënten

  • 8 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 zongedroogde tomaten in olie (pot), in stukjes
  • 400 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 biologische pompoen
  • 2 groentebouillontabletten
  • ½ pak Lassie orzo (à 275 g)
  • 1 ciabatta (afbak)
  • Extra nodig: staafmixer

Optioneel:

  • 125 g mascarpone


Bereidingswijze

  1. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit 2 tenen knoflook met de zongedroogde tomaten, cherrytomaatjes en 2 takjes rozemarijn 4 min.
  2. Halveer intussen de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de helften. Snijd de pompoen in blokjes. Schep de pompoen door de tomaten.
  3. Voeg 1,25 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 20 min. zachtjes. Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd het ciabatta in sneetjes, maar niet helemaal door. Meng 4 el olijfolie met het laatste geperste teentje knoflook. Lepel in elke inkeping een beetje knoflookolie. Bak het ciabatta in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goudbruin en krokant.
  5. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de laatste 2 takjes rozemarijn knapperig.
  6. Neem de takjes rozemarijn uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Schep de soep met de orzo in 4 kommen. Bestrooi met de knapperige rozemarijnnaaldjes en serveer met het knoflookciabatta.

Tip: Schep in elke kom soep een lepel mascarpone voor een romig accent en bestrooi dan met de knapperige rozemarijnnaaldjes.

Bevat p.p.: 640 kcal. 13 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 65 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.