Pittige nasi goreng met broccoli

Pittige nasi goreng

Pittige nasi goreng met broccoli

Personen:
2-3
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
465 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Gekruide rijst Nasi Goreng (250 g)
  • 300 g broccoliroosjes
  • 300 g wortel, in dunne plakjes
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal badjak
  • 4 eetlepels zoetzure paprikareepjes uit pot, uitgelekt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de broccoliroosjes en wortelplakjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2 - 3 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stomend water en laat ze goed uitlekken.
  3. Bak het gehakt in een hapjespan al roerend rul en knapperig. Roer de ketjap en sambal erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat het vocht verdampen.
  4. Schep driekwart van het gehakt met de broccoliroosjes en wortel door de rijst. Breng de nasi goreng op smaak met sambal en ketjap.
  5. Serveer de nasi goreng op borden en garneer met nog een lepel gehakt en een lepel paprikazoetzuur.


Tip: Serveren de nasi met grote stukken kroepoek, pittig geroosterde pinda’s en repen komkommer.

Bevat p.p: 465 kcal, 21 g eiwit, 14 g vet waarvan 5 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Deze rijst is alvast gekruid met klassiek Indonesische kruiden zodat je de Nasi in een handomdraai op je bord hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten