Thaise kippensoep

Ingrediënten

  • 75 ml kokosmelk
  • 2 - 3 theelepels rode Thaise currypasta of sambal badjak
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 75 g kipfilet, in plakjes
  • 2 bosuitjes, in grove stukken
  • 100 g wortel, schuin in plakken
  • 50 g peultjes, gehalveerd
  • 1 bakje Minuutje Zilvervliesrijst (125 g)
  • 1 eetlepel verse koriander

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan 200 ml water met de kokosmelk en de currypasta al roerend aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  2. Voeg de plakjes kipfilet, bosuitjes, wortel en peultjes toe en kook de soep in 4 - 6 min. tot de groenten beetgaar is.
  3. Bereid het bakje zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schep de soep in een groot diep bord en schep de rijst in het midden. Bestrooi met de koriander.


Tip: Maak de soep voller van smaak: schep op het laatste moment een handje spinazieblaadjes erdoor en laat deze al roerend slinken. Beng op smaak met wat limoensap en garneer de rijst met wat cassavechips bovenop.

Bevat p.p: 530 kcal, 26 g eiwit, 19 g vet waarvan 14 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Minuutje Zilvervliesrijst

Minuutje Zilvervliesrijst

Lassie Minuutje Zilvervliesrsijt; twee handige portieverpakkingen met voorgekookte rijst die na slechts 1 minuut in de magnetron een snelle basis vormt voor een vezelrijk gerecht. Lukt altijd en lekker snel op je bord!

Bekijk product

Ontdek onze recepten