Gele rijst is door de gele kleur en zachte saffraansmaak een feestelijke variatie op witte rijst. Daarmee geef je je gebruikelijke rijstgerechten een bijzondere twist.
Pilav
met lamsvlees en rozijnen
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 35 minuten
- Voedingswaarde:
- 725 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui 1 min. Bestrooi het vlees met peper en zout, voeg toe aan de ui en bak op hoog vuur in ca. 4 min. goudbruin. Voeg de komijn en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees afgedekt 30 min. garen.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan, bak de wortel 4 min. en voeg de rozijnen toe. Voeg de rijst toe en bak die 2 min. mee.
- Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met het lamsvlees.
Tip: Vervang het lamsvlees voor rundvlees.
Bevat p.p.: 725 kcal. 31 g eiwit, 30 g vet en 82 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Gele Rijst