Bereidingswijze
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en los in het kookwater de bouillonblokjes op.
- Verhit intussen de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 min. Voeg de tomatensaus en trostomaten toe en stoof de gehaktballetjes, afgedekt op laag vuur gaar in ca. 8 min. Schep op het laatst de kerstomaten erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de couscous met de gehaktballetjes in tomatensaus.
Tip: Maak zelf gehaktballetjes: meng 350 g rundergehakt met 1 ei, 1 verkruimelde beschuit, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, zout en peper en draai er stuitergrote balletjes van. Laat ze in de koelkast 10 - 20 min. opstijven en volg verder het recept.
Voedingswaarde p.p.: 657 kcal – 32 g eiwit – 84 g koolhydraten – 25 g vet (9 g verzadigd).