Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes met couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
657 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 400 g rundergehaktballetjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 ml Italiaanse tomatensaus
  • 400 g trostomaten, in vieren
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en los in het kookwater de bouillonblokjes op.
  2. Verhit intussen de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de uien erbij en roerbak 3 min. Voeg de tomatensaus en trostomaten toe en stoof de gehaktballetjes, afgedekt op laag vuur gaar in ca. 8 min. Schep op het laatst de kerstomaten erbij en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de couscous met de gehaktballetjes in tomatensaus.

Tip: Maak zelf gehaktballetjes: meng 350 g rundergehakt met 1 ei, 1 verkruimelde beschuit, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, zout en peper en draai er stuitergrote balletjes van. Laat ze in de koelkast 10 - 20 min. opstijven en volg verder het recept.

Voedingswaarde p.p.: 657 kcal – 32 g eiwit – 84 g koolhydraten – 25 g vet (9 g verzadigd).

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

BIO Couscous

BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.

Bekijk product

Ontdek onze recepten