Gebakken schol

met granaatappelsaus en couscous

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
615 kcal
Couscous Gebakken Schol Met Granaatappelsaus En Couscous

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous
  • 4 scholfilets
  • sap van ½ citroen
  • 1 granaatappel
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el sweet chilisauce
  • 3 el amandelschaafsel
  • 50 g havermout
  • 2 el verse oregano

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de scholfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat even intrekken.
  2. Halveer de granaatappel. Schep de rode pitjes uit één helft en pers de andere helft op een citruspers uit. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer het granaatappelsap en chilisaus erdoor en smoor de ui 6 - 8 min. zachtjes.
  3. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Zet apart.
  4. Strooi de havermout op een bord en wentel de scholfilets erdoor, druk de havermout wat aan. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de scholfilets in 6 - 8 min. mooi bruin en net gaar.
  5. Maak de couscous los met een vork en meng driekwart van de granaatappelpitjes en 1 eetlepel oregano erdoor. Vul 4 ingevette kopjes met couscous, druk goed aan. Stort deze timbaaltjes op de borden. Schep de scholfilets ernaast, schep er wat van de granaatappelsaus over en garneer met granaatappelpitjes, amandelen en resterende oreganoblaadjes.

Tip: Serveer dit gerecht met een salade van dun geschaafde venkel gemengd met zeekraal of rucola, en plakjes radijs. Schep er een dressing van sinaasappelsap met olijfolie en een mespunt mosterd door.


Bevat p.p: 615 kcal. 24 g eiwit, 23 g vet waarvan 3 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel  

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie BIO Couscous 275g tekst wit
BIO Couscous

Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.