Couscous met kruidige kikkererwtensaus

Couscous

Couscous met kruidige kikkererwtensaus

Personen:
3
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
630 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Couscous Maroc
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 150 g knoflookolijven zonder pit
  • 3 eetlepels verse munt, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree en kikkererwten toe en schenk er 200 ml water bij. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. pruttelen.
  2. Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de olijven door de kikkererwten en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de couscous over 3 borden en serveer met de saus. Bestrooi met de munt.


Tip: Lekker met een groene salade.

Bevat p.p
.: 630 kcal – 20 g eiwit – 24 g vet – 84 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Couscous Maroc

Couscous Maroc

Couscous is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. Bij de couscous Maroc zijn al lekkere kruiden en specerijen toegevoegd zodat je gerecht in een handomdraai op tafel staat.

Bekijk product

Ontdek onze recepten