Thaise curry met kip, maïs en pandanrijst

Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Builtjes Pandan
  • 350 g kipfilet, in plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 75 g cashewnoten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 blik maïskolfjes
  • 50 ml gembersiroop
  • 1 ui
  • paar takjes verse koriander
  • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 75 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak op halfhoog vuur de kipplakjes goudbruin in ca. 6 min. Schep de cashewnoten en paprika erbij en roerbak nog 3 min. Schep de maïskolfjes met vocht erdoor, voeg de gembersiroop toe en stoof het mengsel afgedekt op laag vuur ca. 5 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pureer de ui en de koriandersteeltjes met 3 eetlepels kokend water. Verhit 1 eetlepel olie en fruit het uimengsel en de groene currypasta 2 min. Roer de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Schep de gare rijst erbij en meng het door elkaar. Verdeel de groene rijst over 4 borden, schep het kipmengsel erbij en strooi het koriandergroen erover.


Bevat p.p.: 710 kcal – 33 g eiwit – 20 g vet – 92 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product
Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten