Klassieke milde viscurry

Klassieke milde viscurry en basmatirijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
585 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst 640
  • 1 tl geelwortelpoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl trassi (of een scheutje vissaus)
  • 3 stengels citroengras, het onderste witte deel
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels

Bereidingswijze

  1. Zout de vis. Dit mag ruim van tevoren, zo wordt de vis steviger en valt hij minder snel uit elkaar.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit hierin eerst de ui tot hij zacht is.
  3. Voeg vervolgens 2/3 van de knoflook toe en roerbak nog even.
  4. Voeg de geelwortel, de komijn, de koriander en de trassi toe en roerbak zodat de smaken vrijkomen.
  5. Sla een paar keer flink op het citroengras, zo komen de sappen vrij. Voeg toe aan de pan en schenk er de kokosmelk en 300 ml water bij. Voeg een ½ theelepel zout toe en laat het geheel zo’n 15 min. zachtjes koken.
  6. Voeg dan de stukken vis toe en gaar op zacht vuur 10 min.
  7. Knijp het sap van een halve limoen boven de pan uit. Snij de rest in partjes.
  8. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de viscurry erop.

Tip: Geen zin in kabeljauw? Vervang hem dan eens voor grote garnalen.


Bevat p.p.: 585 kcal, 24 g eiwit, 27 g vet waarvan 18 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Bekijk product

Ontdek onze recepten