Varkensreepjes met sperzieboontjes en mango

Varkensreepjes

Varkensreepjes met sperzieboontjes en mango

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
644 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst Extra Vezels
  • 300 g sperzieboontjes, gebroken
  • 1 blik mangoschijven (425 g)
  • 400 g varkenslapjes
  • 3 eetlepels olie
  • 2 kleine uien, in partjes
  • 75 ml woksaus ketjap-sesam
  • 50 g cashewnoten, fijngehakt


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes in 5 min. beetgaar, laat ze uitlekken. Snijd de mangoslices in repen.
  2. Wrijf de varkenslapjes stevig in met zwarte peper en snijd ze in reepjes. Verhit de olie en roerbak de vleesreepjes hierin goudbruin en gaar in ca. 5 min. Voeg de uipartjes toe en roerbak ze goudbruin in ca.3 min. Voeg de sperzieboontjes, mangoschijven en woksaus toe, breng al roerend aan de kook en laat het afgedekt op laag vuur nog ca. 3 min. pruttelen.
  3. Schep de cashewnoten door de droge rijst. Breng de saus met vlees op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen, schep het vlees met saus erop.


Tip: Liever vega? Vervang de varkensvleesreepjes door Oosters gekruide tofureepjes en roerbak deze warm in ca. 2 min. Vervolg verder het recept.

Bevat p.p.:
644 kcal – 38 g eiwit – 18 g vet – 80 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst Extra

Basmatirijst Extra

Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Basmatirijst Extra combineert de lekkere smaak van basmatirijst met extra vezels.

Bekijk product

Ontdek onze recepten