Kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi

Kip kerrie ‘ana-nasi’

Kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi

Personen:
2
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
685 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 200 g kippendijblokjes, grote gehalveerd
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 5 eetlepels olie
  • 4 bosuien, fijngesneden
  • 100 g verse ananas, in kleine stukjes
  • 1 stazak Lassie Basamatirijst naturel (200 g)
  • 1 kleine paksoi
  • 1 rode peper, fijngesneden

Optioneel

  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 100 g sugar snaps

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de kipblokjes met de kerriepoeder, knoflook en gember. Voeg 2 eetlepels olie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de kip minimaal 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Je kunt dit heel goed de dag ervoor doen.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Schep regelmatig om.
  3. Voeg de bosui toe en bak 1 minuut mee. Schep de ananas erdoor. Druk zachtjes op de verpakking om de rijst los te maken, scheur of knip open en meng de rijst door de kip. Warm een paar minuten door.
  4. Snijd in de tussentijd de paksoi in de lengte doormidden. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de paksoi kort aan beide kanten aan en verdeel over 2 diepe borden.
  5. Schep de kip kerrie ‘ana-nasi’ ernaast.

Tip: voor extra groente bak reepjes puntpaprika en sugarsnaps in de hete pan van de paksoi.

Bevat p.p.: 685 kcal, 29 g eiwit, 41 g vet waarvan 8 g verzadigd, 47 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmati Naturel

Basmati Naturel

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd.

Bekijk product

Ontdek onze recepten