Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten

Thaise groentecurry

Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten

Personen:
2
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
810 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 prei, grof gesneden
  • 70 g boemboe voor Thaise groene curry
  • 400 g voorgesneden pompoen
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 150 g sugarsnaps
  • 200 g taugé
  • 1 stazak Lassie Basmatirijst Limoen-Koriander (200 g)
  • 50 g cashewnoten

Optioneel

  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 4 eetlepels grof gehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de prei 3 minuten zonder te kleuren. Roer de boemboe erdoor en voeg de pompoenblokjes, kokosmelk en tomatenpartjes toe. Breng de curry aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Leg de deksel schuin op de pan en kook de curry 25 minuten op laag vuur. Voeg na 20 minuten de sugarsnaps en taugé toe zodat de groente knapperig blijft. Roer goed.
  3. Verwarm in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen, schep de curry erop. Strooi de cashewnoten erover.

Tip: Serveer met partjes limoen en grof gehakte koriander.

Bevat p.p.: 810 kcal, 23 g eiwit, 50 g vet waarvan 22 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmati Limoen - Koriander

Basmati Limoen - Koriander

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd en verfijnd met limoen en koriander.

Bekijk product

Ontdek onze recepten