Madras curry met champignons en sojabonen

Madras curry

Madras curry met champignons en sojabonen

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
775 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 bos bosuien, in stukken van 3 cm gesneden
  • 350 g (mini)champignons
  • 1 eetlepel currypoeder madras
  • 225 ml tomato frito of tomatenblokjes
  • 175 ml kokosmelk
  • 200 g sojaboontjes (koeling)
  • 1 stazak Lassie Basmatirijst Kokos-Citroen (200 g)

Optioneel

  • 50 g cashewnoten
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de bosui 3 minuten zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de currypoeder, tomaat frito en kokosmelk toe. Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en stoof 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sojabonen toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verdeel de rijst over 2 diepe borden en schep de curry erbij.

Tip: Lekker met geroosterde cashewnoten of sesamzaadjes. Maak deze curry een dag van tevoren, dan trekken de smaken er helemaal in.

Bevat p.p.: 775 kcal, 21 g eiwit, 51 g vet waarvan 20 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmati Kokos - Citroen

Basmati Kokos - Citroen

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd en verfijnd met kokos en citroengras.

Bekijk product

Ontdek onze recepten