2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 gezonde recepten voor kinderen (en ouders)

4 sep. 2024 – Leestijd 4 min

Met z’n allen iets gezonder eten? Deze 10 gezonde recepten voor kinderen (en hun ouders) zijn niet alleen lekker, maar zitten stiekem ook bomvol groenten. Een makkelijke en leuke manier dus om wat extra veggies binnen te krijgen!

Basmatirijst Kikkererwtencurry
517 Half volkoren Toverrijst Milde kipcurry bloemkool

1. Milde kipcurry met bloemkool

Voor veel kinderen is bloemkool één van de favoriete groenten. En ook een gekookt eitje gaat er ook altijd wel in. Dat maakt deze milde kipcurry met bloemkool en eieren in een zachte tandoorisaus misschien wel één van onze populairste gezonde recepten voor kinderen. Lekker met naanbrood om mee te dippen!


Naar het recept

Toverijst Rundertartaar En Gebakken Champignons

2. Rundertartaar met gebakken champignons en tomaatjes

Hamburgers doen het altijd goed bij de kleintjes. Maar vervang die hamburger ook eens door een rundertartaartje. Dan ben je al een stuk gezonder bezig. En al helemaal als je die tartaartjes vervolgens serveert met sperziebonen, gebakken champignons en zoete cherrytomaatje. Zo geniet je straks van een lekkere maaltijd met slechts 445 kcal per portie!


Naar het recept

515 Zilvervliesrijst Zilvervlies Hawaï ham ananas

3. Hawaïaanse zilvervliesrijst met ham en ananas

Met zilvervliesrijst maak je heel makkelijk gezonde recepten voor kinderen. Met deze rijst krijg je namelijk net even wat meer vezels en vitamines binnen. Zonder dat je het doorhebt. En voor dit recept hoef je er alleen maar wat lekkere dingen doorheen te mengen: broccoli, ananasstukjes, ham en kerstomaatjes. Simpel en snel.

Naar het recept


Tip voor ouders: dit kidsproof gerecht is extra lekker met pittige srirachasaus. Lees ook: Wat is sriracha?

Basmatirijst Kikkererwtencurry

4. Kikkererwtencurry (vega)

Met deze vegetarische kikkererwtencurry scoor je altijd punten bij je kids. Maar nog belangrijker nog: dit recept zit met kikkererwten, wortelen én spinazie in een romige kokoskerriesaus ook bomvol groenten. Heerlijk met een frisse klodder Griekse yoghurt en voor de papa’s en mama’s een fijngehakt rood pepertje!

Naar het recept

513 Toverrijst Chinese toverrijst wokgroente zoetzure saus

5. Chinese groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus

Een klassieker van de Chinees, maar dan gewoon gemaakt in je eigen keuken. Deze groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus is lekker comfort food voor op de vrijdagavond, maar met een flinke zak wokgroenten en magere varkensreepjes wel een stuk gezonder. Dat is dus verantwoord genieten met het hele gezin!

Naar het recept

512 Toverrijst Mexicaanse burritobowl

6. Mexicaanse burritobowl (vega)

In chili’s kun je ongemerkt heel wat groenten kwijt. Uien, paprika’s, maïs, kidneybonen en ga zo maar door. Dat maakt ze bij voorbaat al geschikt als gezonde recepten voor kinderen. Maar met deze vrolijke Mexicaanse burritobowl doen we er graag nog een schepje bovenop. We serveren ‘m namelijk ook nog met knapperige ijsbergsla en guacamole!

Naar het recept

Tomatenrijst Knakworstjes

7. Tomatenrijst met knakworstjes

Gezond eten met knakworstjes? Tuurlijk, kan prima. We serveren er gewoon een goed gevulde tomatenrijst bij. Met tomaten, maïs en paprika zit die namelijk vol met veggies. Kortom, een leuk en gezond recept waar iedereen aan tafel blij van wordt. Bovendien bevat ‘ie maar 465 kcal per portie!

Naar het recept

519 Pandanrijst Zoete ketjaprijst rullig gebakken gehakt boontjes met seroendeng

8. Zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes

Van rijst met gehakt en boontjes krijgen kinderen vaak al een glimlach op hun gezicht. Maar tel je daar ook nog wat zoete ketjap en crunchy seroendeng (een mix van kokosrasp, gebakken uitjes en pinda’s) bij op en je hebt pas echt een succesnummer te pakken. Lekker met zoetzure komkommer en een lepeltje sambal als je zelf van pittig houdt!


Naar het recept

516 Half volkoren Toverrijst Italiaanse rijstovenschotel balletjes

9. Italiaanse rijstschotel uit de oven met balletjes en mozzarella

In deze Italiaanse rijstschotel verstoppen we naast verse soepballetjes ook een zak Italiaanse wokgroenten. Zo heb je straks dus rijst, gehaktballetjes en meer dan voldoende groenten in je gerecht. Allemaal in een zelfgemaakte saus van tomatenblokjes en met een flinke laag mozzarella erover. Dat kan bijna niet mis gaan.

Naar het recept

514 Toverrijst Gemarineerde kipsaté groente snackpotjes pindadip

10. Gemarineerde kipsaté met groentesnackpotjes en pindadip

Tot slot in deze lijst met gezonde recepten voor kinderen: gemarineerde kipsaté met groentesnackpotjes en pindadip. Een leuk en vooral ook heel gezellig gerecht waarbij je kinderen reepjes komkommer, bospenen en paprika’s lekker kunnen dippen in pindasaus. Hebben ze vaak niet eens door dat ze lekker gezond bezig zijn!

Naar het recept

Nog meer kinderrecepten?

Check dan onze kidsproef recepten. Daar vind je nog meer gezonde recepten die goed beoordeeld zijn door een professioneel testpanel van kinderen. Altijd goed.