2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Nieuw: glutenvrij bakken met Lassie

5 mei 2022 – Leestijd 3 min
685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

Misschien krijg je bezoek van mensen met een gluten-intolerantie. Of misschien heb je zelf wel coeliakie en wil je ook gewoon eens een lekker stukje taart of cake bij de koffie. Dat kan. Want met Lassie kun je glutenvrij bakken. Cakes, plaattaarten en noem maar op. Zonder gluten, maar wel gewoon met een heerlijke smaak. Lees gauw verder en ontdek de lekkerste glutenvrije bakrecepten!

Maak kennis met de glutenvrije cakemix

Bij glutenvrij bakken kun je geen bloem gebruiken. Daar zitten immers gluten in. Gelukkig kun je ook met andere soorten meel heel goed een stapel eierkoeken, een appeltaart of een lekker brood maken. Vaak wordt er bijvoorbeeld amandelmeel of boekweitmeel voor gebruikt. Bij Lassie voegen we daar iets nieuws aan toe: de glutenvrije cakemix. Een handige mix op basis van rijstmeel.

Glutenvrij bakken met rijstmeel (zonder gist)

Rijstmeel is gemalen ongekookte rijst - en die kun je perfect gebruiken als glutenvrije basis voor een lekker gebakje. Met onze cakemix bak je dan ook glutenvrij en zonder gist. Afhankelijk van het recept hoef je er alleen maar boter, eieren, suiker of andere smaakmakers aan toe te voegen. Even mixen, in de oven schuiven en klaar!

684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

4x glutenvrije bakrecepten

Altijd lekker en makkelijk om te maken. Bekijk ze allemaal en laat je lekker inspireren door onze favoriete glutenvrije bakrecepten!

686 Lassie Cake Mix Red Velvet Cupcakes

1. Red velvet cupcakes

Wil je glutenvrije cupcakes bakken? We’ve got your back. Met onze cakemix tover je namelijk in een handomdraai deze red velvet cupcakes op tafel. Niet alleen lekker, maar ze zien er ook nog eens heel tof uit. Kun je mooi indruk mee maken. Zeker als je ze afwerkt met een topping van roomkaas, rood fruit of andere versiering!

684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

2. Carrot cake

De carrot cake, of worteltaart, is een echte klassieker. En die maak je met onze cakemix nu ook heel eenvoudig glutenvrij. Lekker met speculaaskruiden of kaneel, rozijnen en wat walnoten voor een beetje crunch in iedere hap. Gegarandeerd genieten. Bekijk hier het recept voor onze glutenvrije carrot cake!

687 Lassie Cake Mix Easy Mug Cake

3. Easy mug cake

Iets lekkers nodig voor onverwacht bezoek? Jezelf verwennen tijdens een dagje thuiswerken? Of gewoon even zorgeloos genieten op de zondagochtend? Het kan allemaal met onze easy mug cake. Een lekker makkelijk cakeje waar je in amper 5 minuten al van kunt smullen. Lekker met een dot Griekse yoghurt of toefje slagroom!

685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

4. Plaatcake met blauwe bessen

Een plaatcake is perfect voor die verjaardag of die high tea (of high wine) met vriendinnen. Even in stukken snijden en hups, zo op een schoteltje. Wij maken graag deze plaatcake met blauwe bessen, maar je kunt er natuurlijk ook ander fruit voor gebruiken. Appel, kersen of aardbeien - het kan allemaal. Ook lekker als toetje trouwens!

Hoe moet je een glutenvrije cake bakken?

In principe is glutenvrij bakken niet veel anders dan ‘normaal’ bakken. En met onze cakemix wordt het nog makkelijker. Met een mixer klop je namelijk eerst gewoon boter, suiker en een klein beetje zout tot een romig mengsel. Vervolgens voeg je één voor één eieren toe en mix je het tot een glad mengsel. Daarna voeg je de cakemix toe en mix je het tot een beslag. Eventueel voeg je nog wat smaakmakers toe. Schenk het beslag in een ingevette cake- of taartvorm, bak in ongeveer 45 minuten af in de oven en laat even afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Nog meer glutenvrij koken en bakken?

Bij Lassie houden we het niet alleen bij glutenvrij bakken. Met onze recepten kun je namelijk ook heel makkelijk en snel glutenvrij koken. Handig als je eters krijgt of gewoon zelf eens een keer wat anders wilt proberen. Maak bijvoorbeeld eens bliss balls met quinoa als gezond tussendoortje, ga voor een lekkere rijstsalade of trakteer jezelf (en je partner) op een romige risotto.

Bekijk hier al onze glutenvrije recepten en ontdek misschien wel je nieuwe favoriete gerecht!