6+1 ontbijt recepten van Lassie

03 november 2021 – Leestijd 3 minuten
638 Half volkoren Toverrijst Rijstepap

Geen zin in een bammetje kaas? Eens iets anders dan je bakje yoghurt met havermout? Met deze 7 lekkere ontbijt recepten van Lassie zorg je voor een stevig, licht of juist extra snel ontbijt waarmee je de dag altijd goed begint. Compleet met fruit, zaden of nootjes om voor de belangrijkste vitamientjes en die extra energieboost. Daar kan geen bakkie koffie tegenop.

Check ze allemaal en laat je verrassen door nieuwe, spannende en bovenal lekker ontbijt recepten!

Rijstepap met gekarameliseerde peer

Rijstepap is lekker als dessert, maar je kunt het ook prima als ontbijt eten! Zeker deze gezonde rijstepap met gekarameliseerde peer van Living the Green Life. Deze is namelijk op basis van Lassie Tover Zilver rijst. Die zorgt voor een extra lang verzadigd gevoel en geeft je genoeg energie om het vol te houden tot aan de lunch - zonder tussendoor nog te snacken!

Gojibessenrijst met pitten

Voor deze gojibessenrijst met pitten heb je heel weinig ingrediënten nodig: Lassie Dessertrijst, (amandel)melk, gedroogde gojibessen en een pittenmix van zonnebloem- en pompoenpitten. In 20 minuten staat ‘ie al op tafel, maar je kunt hem ook een dag van te voren al maken zodat je ‘s ochtends nog één of twee keer extra kunt snoozen. Kan ook wel eens lekker zijn!

GOJIBESSENRIJST MET PITTEN

Rijstpannenkoekjes met banaan

Weekend of gewoon een dagje vrij? Begin de dag dan lekker luxe met deze rijstpannenkoekjes met banaan. Door een beslag te maken van eieren, melk en dessertrijst (en eventueel nog wat bloem om het bakken wat makkelijker te maken) krijg je een lekker stevige pannenkoek die ook nog eens goed vult. Wij serveren ‘m met banaan en honing, maar wat blauwe bessen, frambozen of ahornsiroop past er ook prima bij!

Bliss balls met vijgen, quinoa en speculaas

Bliss balls zijn eigenlijk meer bedoeld gezonde snacks, maar ze vormen ook prima ontbijt recepten voor als je iets te laat bent opgestaan en de trein dreigt te missen. Nog een reden dus om een paar van deze bliss balls met vijgen, quinoa en speculaas in je koelkast of in je vriezer te hebben liggen. Zo heb je namelijk altijd een gezond ontbijtje on-the-go! Ook lekker met bulgur, dadels, rood fruit of (witte) chocolade!

Indiase rijstepap met noten en rozijnen

Nog zo’n gerecht dat je een of twee dagen van tevoren al kunt bereiden: Indiase rijstepap met noten en rozijnen van Paulami Joshi. Een stevige met rijstebrij met een lekker friszoete touch van de kardemom die je zowel koud als warm kunt eten. Bewaar ‘m in de koelkast en je hoeft er morgenvroeg alleen nog wat rozijnen en gehakte nootjes door te roeren. Makkelijker wordt het niet. En lekkerder ook niet.

Paulami Joshi DIT IS EEN RECEPT VAN PAULAMI JOSHI INDIASE RIJSTEPAP MET NOTEN EN ROZIJNEN

Winterse vluggort

Gort is een echte klassiek Hollandse maaltijdbasis. Tegenwoordig wordt het vaak vervangen door rijst, maar in ontbijt recepten doet gort het nog altijd goed. Zeker onze Vluggort, want die is lekker snel klaar. Deze winterse vluggort staat bijvoorbeeld vaak al binnen een half uur op tafel. De frisse sinaasappels in dit gerecht zorgen voor een echte opkikker terwijl je het van de gember, kaneel en speculaas meteen weer lekker warm krijgt als je net je koude bed bent uitgestapt!

Bonus: Kedgeree

Kun je wel wat pit gebruiken in de ochtend? Maak dan eens deze kedgeree! Kedgeree is een uitgebreid Indiaas-Brits ontbijtgerecht met vis en spicy kruiden als kerrie, mosterd, en natuurlijk een rood pepertje. Daarmee geef je de dag meteen een kickstart. En heb je nog wat over? Dan kun je het ook prima opwarmen en ‘s avonds als hoofdgerecht eten. Lekker met ei en yoghurt!

Nog meer ontbijt recepten?

Wil je nog meer lekkere ontbijt recepten met rijst of andere granen? Probeer dan ook eens gepofte rijst (lekker door de yoghurt!) en lees ook hoe eenvoudig rijstepap maken eigenlijk is. Daarmee maak je heel makkelijk zelf je eigen ontbijt recepten. Gewoon met je favoriete granen, fruit en noten!