Italiaanse worstjes

met sperzieboontjes

Personen:
3
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
786 kcal
Zilvervliesrijst Builtjes Italiaanse Worstjes Met Sperzieboontjes

Ingrediënten

  • 3 builtjes Lassie Zilvervliesrijst
  • 300 g sperzieboontjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 runderchipolata, gehalveerd
  • 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook intussen de sperzieboontjes in 8 min. beetgaar. Verhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de naaldjes van de rozemarijn toe, samen met de worstjes. Bak de worstjes in ca. 6 min. gaar. Giet de sperzieboontjes af en voeg toe. Voeg de kidneybonen toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de cherrytomaatjes erdoor. Roer voorzichtig op middelhoog vuur tot alle ingrediënten warm zijn.
  3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de worstjes en de groenten.

Tip: Voeg 3 eetlepels groene olijven zonder pit toe.

Bevat p.p.:
786 kcal. 34 g eiwit, 33 g vet en 88 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervlies Rijst E nummer sticker tekst wit
Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Lassie Zilvervlies Rijst Builtje tekst wit
Zilvervliesrijst Builtje

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!