Salade Niçoise

Salade Niçoise met rijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
585 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 4 builtjes Lassie Toverrijst
  • 4 eieren
  • 250 g haricots verts
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 tomaten, in parten
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (uitlekken niet nodig)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Laat ze afkoelen in koud water en pel ze. Kook de haricots verts in 6 min. beetgaar. Spoel af met koud water, laat uitlekken en meng ze met de rijst. Meng de ui, de tomaten, de olijven en de tonijn erdoor.
  3. Maak een dressing van de olie en de azijn en geperste knoflook. Meng de dressing door de rijstsalade en verdeel over de borden. Snijd de eieren in parten en verdeel over de salade.

Tip: Lekker met fijngesneden ansjovis door de dressing.

Bevat p.p.:
585 kcal – 34 g eiwit – 26 g vet – 54 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten