Tartaartje met Oosterse champignonsaus

Tartaartje

Tartaartje met Oosterse champignonsaus

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
603 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 2 builtjes Lassie Builtjes Pandan
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 125 g kastanjechampignons, in vieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/4 bosje verse bieslook, fijn geknipt
  • 2 Duitse biefstukjes
  • 80 ml woksaus Teriyaki
  • bakolie

Bereidingswijze

  1. Kook de builtjes samen met de bloemkoolroosjes volgens de aanwijzingen op de rijst verpakking.
  2. Verhit een scheutje olie en bak hierin op hoog vuur de tartaartjes aan beide kanten in 1 - 2 min. mooi bruin en van binnen rosé. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Voeg een scheutje olie toe aan het bakvet en roerbak ui en champignons op halfhoog vuur 5 min. Voeg de woksaus toe en breng aan de kook.
  4. Schep de rijst, bloemkool en (gehalveerde) Duitse biefstukjes op de borden, schep de champignonsaus erover en bestrooi met fijngeknipte bieslook en versgemalen zwarte peper.


Tip: Bieslook over? Probeer eens een boterham met jonge kaas en lekker veel bieslook!

Bevat p.p.: 603 kcal – 35 g eiwit – 15 g vet – 73 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten