Gestoofde kippendij met tutti frutti, rode kool en kaneel

Gestoofde kippendij

Gestoofde kippendij met tutti frutti, rode kool en kaneel

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
720 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 6 takjes tijm
  • 3 eetlepels boter
  • 400 g kipdijfilets
  • 150 ml appelsap
  • 150 g tuttifrutti
  • 1 kaneelstokje
  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 grote pot rodekool met stukjes appel

Optioneel:

  • 2 pastinaken, geschild

Bereidingswijze

1 Haal de blaadjes van de tijmtakjes. Verhit de boter. Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin. Blus af met het appelsap en voeg tijmblaadjes, tuttifrutti en het kaneelstokje toe. Stoof de kip afgedekt in ca. 20 min. gaar.

2 Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.

3 Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op het etiket.

4 Verdeel de rijst en rodekool over 4 borden, schep de kip met tuttifrutti ernaast en de jus erover.

Tip: Lekker met geroosterde pastinaak! Snijd pastinaak in lange partjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruip met 2 eetlepels olie en rooster ze in een voorverwarmde oven van 210 °C in 25 min. gaar.

Bevat p.p.: 720 kcal, 29 g eiwit, 17 g vet waarvan 8 g verzadigd, 106 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product

Ontdek onze recepten