Nasi goreng met tomaat en kipsaté

Nasi goreng

Nasi goreng met tomaat en kipsaté

Personen:
2-3
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Gekruide rijst Nasi Goreng (250 g)
  • 400 g kipfilet, in lange repen
  • 1-2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 grote, stevige tomaten
  • 4 eetlepels neutrale olie
  • 4 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • 100 g taugé
  • 8-12 satéstokjes, geweekt in water

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schep de repen kip om met versgemalen peper, sambal, ½ eetlepel gember en de ketjap. Steek de repen kip zigzag aan de satéstokjes.
  3. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kipsateetjes op matig hoog vuur in 4 - 6 min. rondom bruin en gaar. Zet apart en houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Roer rest van de marinade en 250 ml water door het bakvet en laat dit 2 min. zachtjes koken. Voeg de pindakaas toe en verwarm al roerend tot een lekkere pindasaus, voeg eventueel nog een scheutje water toe.
  6. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en roerbak de rest van de gember, de tomaatreepjes en taugé 2 - 3 min. tot de taugé iets slinkt. Schep de nasi goreng erdoor en breng op smaak metketjap en sambal.


Tip: Je kunt de geraspte gember ook vervangen door 1-2 theelepels gemberpoeder. En voeg, voor nóg meer smaak, een theelepel gemalen komijn toe.

Bevat p.p: 625 kcal, 35 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Deze rijst is alvast gekruid met klassiek Indonesische kruiden zodat je de Nasi in een handomdraai op je bord hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten