Nasi Goreng

Nasi Goreng met kipsaté en pindasaus

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
715 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 250 g Lassie Nasi Goreng
  • 4 eetlepels olie
  • 325 g kipfiletblokjes saté (schaal)
  • 450 g nasigroenten (schaal)
  • 200 g kant-en-klare satésaus (bakje)
  • 75 g kroepoek
  • Extra nodig: evt. satéprikkers en grillpan

Optioneel

Bereidingswijze

  1. Bereid de gekruide rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de kipblokjes toe en bak ze op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Schep de kip uit de pan op een bord. Of rijg de kipblokjes op satéprikkers, bestrijk ze met een dun laagje olie en gril ze op een verhitte grillpan rondom goudbruin en gaar.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en bak de nasigroenten op hoog vuur ca. 3 minuten. Voeg de laatste minuut de kipblokjes toe en laat nog even mee warmen(als deze niet aan de satéprikkers geregen zijn. Schep de gekookte rijst door de groenten.
  4. Verwarm de satésaus in een pan, maar laat niet koken. Voeg evt. extra water toe voor de gewenste dikte.
  5. Verdeel de nasi goreng over 4 borden, schep de pindasaus ernaast. Serveer met kroepoek.

Tip: Serveer met zelfgemaakte sambal voor een lekkere pittige nasi goreng.

Bevat p.p.: 715 kcal, 27 g eiwit, 28 g vet waarvan 4 g verzadigd, 87 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng van Lassie is gekruid met Indonesische specerijen. Hiermee staat de klassieker snel op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten