Lamsvlees

met pruimen en notenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
680 kcal
Notenrijst Lamsvlees Met Pruimen En Notenrijst

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Meer Notenrijst
  • 3 el olijfolie
  • 400 g lamsvlees, in blokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 250 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 300 ml runderbouillon

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de kaneel en de pruimen toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 30 min. garen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met het vlees en de pruimen.

Tip: Serveer er een wortelsalade met sinaasappel, verse koriander en fijngehakte walnoten bij.

Bevat p.p.:
680 kcal. 29 g eiwit, 30 g vet en 74 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Meer Notenrijst tekst wit
Meer Noten rijst

De vernieuwde Meer Notenrijst bevat de vertrouwde ingrediënten zoals papaja en amandelen én nu nog meer noten! Samen geven die de rijst een lichtzoete smaak en heerlijke bite. Meer ingrediënten, meer smaak!