Stoofschotel van bietjes met gietenkaas en walnoten

Stoofschotel van bietjes

Stoofschotel van bietjes met gietenkaas en walnoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
735 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Half volkoren Toverrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g rode ui, gesneden
  • 500 g gekookte bietjes, in partjes
  • 1 biologische sinaasappel
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 g verse geitenkaas, verbrokkeld
  • 1 zakje rucola
  • 75 g walnoten, geroosterd en grof gehakt

Optioneel:

  • 100 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Verhit intussen de olie en fruit de uien 10 min. zonder te kleuren. Voeg de bietjes toe en bak even mee. Rasp boven de bietjes 1 eetlepel sinaasappelschil. Pel de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Voeg ze toe aan de bietjes en meng de crème fraîche en 100 ml water erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Stoof de bietjes op laag vuur 5 min.

3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep de bietjes ernaast en strooi de geitenkaas erover. Leg een toef rucola ernaast en bestrooi met de walnoten.

Tip: Bestrooi de rijst met de granaatappelpitjes.

Bevat p.p.: 735 kcal, 18 g eiwit, 40 g vet waarvan 15 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Half volkoren Toverrijst

Half volkoren Toverrijst

Met Lassie Half volkoren Toverrijst geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In dit pak vind je namelijk 50% zilvervliesrijst en 50% witte rijst.

Bekijk product
Half volkoren Toverrijst voordeelverpakking

Half volkoren Toverrijst voordeelverpakking

Met Lassie Half volkoren Toverrijst geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In dit pak vind je namelijk 50% zilvervliesrijst en 50% witte rijst.

Bekijk product
Builtjes Half volkoren Toverrijst

Builtjes Half volkoren Toverrijst

Met Lassie Half volkoren Toverrijst geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In dit pak vind je namelijk 50% zilvervliesrijst en 50% witte rijst.

Bekijk product

Ontdek onze recepten