Zelf zoetzure saus maken
Met dit recept kun je heel snel en eenvoudig een zoetzure saus maken:
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 2 el ketchup
- 2 el azijn
- 1 el sojasaus
- 1 el suiker
- 1 tl maizena
Bereiding
- Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een steelpannetje en fruit de knoflook en gember een paar minuutjes aan.
- Voeg de ketchup, azijn, sojasaus en suiker samen met ongeveer 100 ml water toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgenomen.
- Meng ondertussen de maizena met 1 l water in een kopje of bakje en voeg toe aan de saus. Kook door tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout.
Extra opties
Je kunt de zoetzure saus maken zoals jij dat wilt. Bak bijvoorbeeld eens een gesnipperd uitje mee met de knoflook en gember. Gebruik gemberpoeder (als je geen verse gember in huis hebt) of vervang de ketchup door 1 eetlepel tomatenpuree. Meng er op het eind ook eens gembersiroop of het sap van ananas of perzik uit blik doorheen. En houd je van spicy? Een paar chiliflakes of wat sambal maakt je saus een stukje pittiger.
Je kunt er alle kanten mee op!