7 poké bowl recepten voor thuis (makkelijk & lekker)

08 juni 2021 – Leestijd 3 minuten
607 Poke bowl rijst Pokébowl buffet vis

Poké bowls zijn he-le-maal hip. Je kunt ze tegenwoordig bij tal van eettentjes bestellen of laten bezorgen. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken! Dat is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met onze speciale poké bowl rijst (ook kant-en-klaar!) en met deze 7 makkelijke, snelle en lekkere poké bowl recepten voor thuis. Voor iedere dag van de week hebben we wel een lekkere poké bowl variaties voor je. Met vis natuurlijk, maar ook met vlees en lekker vegetarisch.

Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

Pompoen tofu bowl (vegetarisch)

Je begint de week natuurlijk met een meatless monday en daar past dit poké bowl recept voor een kommetje met rijst, pompoen en kruidige tofu perfect bij. Bij dit gerecht stoven we de pompoenblokjes in een kerrie-kokossaus en bakken we tofu knapperig bruin met een chilimelange. Daar doen we dan nog een zoete mango, frisse komkommer en een bosuitje bij en voilà: je vegetarische bowl is ready to serve!

Je vindt het recept hier.

Crispy chicken met wasabimayonaise

Van onze poké bowl recepten met kip is de krokante kip wel echt één van onze favorieten. Het heeft alles wat je wil: crispy chicken, frisse komkommer, zoete maïs, flinterdunne rode kool en een stevige kick van de wasabimayonaise. In dit recept paneren we de kip zelf in panko, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare kipschnitzels gebruiken. Dat scheelt weer!

Je kunt het recept hier bekijken.

Japanse poké bowl met zalm en pickled ginger

Traditionele poké bowl recepten worden gemaakt met rauwe vis. Niet gek dus dat er ook veel poké bowl recepten met zalm te vinden zijn. Die kun je namelijk prima rauw eten! Onze favoriet is deze Japanse bowl met pickled ginger (sushi gember) en een klassieke marinade van sojasaus, sesamolie en honing. Lekker met avocado, sojaboontjes en wat srirachasaus voor wat extra pit!

Hier vind je het recept.

Beef bowl met krokante nori en zoetzure radijs

Een paar plakken rosé gebakken en dun gesneden biefstuk passen ook perfect in je rice bowl! Zeker als je die dan serveert met sojaboontjes, zoetzure radijsjes en gebakken champignons (optioneel) zoals we doen in dit recept. Misschien net even wat anders dan je misschien gewend bent, maar minstens net zo lekker … en vaak al binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?

Bekijk hier het recept.

Kip teriyaki met gegrilde bimi en cashewnoten

Kip teriyaki is natuurlijk op zichzelf al lekker, maar je kunt er ook heerlijke poké bowl recepten mee maken! In dit gerecht met teriyaki kipspiesjes grillen we de bimi, zodat ‘ie lekker knapperig blijft en voegen we met gehakte cashewnoten nog wat extra crunch toe. Geen bimi? Gebruik dan broccoli en roerbak ze beetgaar en vervang de cashewnoten eventueel door wat gebakken uitjes!

Je vindt het recept hier.

Spicy tuna met avocado-limoendip

Klassieke poké bowl recepten maak je onder andere met tonijn, dus deze spicy tuna bowl met avocado-limoendip kan simpelweg niet ontbreken in dit lijstje met lekkere poké bowl recepten voor thuis. Terwijl de tonijn staat te marineren, maak je met een staafmixer eenvoudig de avocadodip en schaaf je de wortel in plakjes. Alleen nog even opmaken en je kan meteen aan tafel!

Hier kun je het recept vinden.

Poké bowl recepten in buffet-style

Last but not least: buffet-style poké bowl recepten! Gezellig tafelen vrienden en familie, waarbij iedereen z’n eigen bowl kan maken. Trek alle schaaltjes en kommetjes die je hebt uit de kast en vul ze met zalm, tonijn, garnalen of waar je ook maar zin in hebt. Zet wat sojasaus, zoete chilisaus, sriracha en/of wasabi op tafel en vul de rest van je bakjes met je favoriete toppings.

Check hier het recept voor poké bowl met vis in buffet-style!

Zelf een poké bowl maken?

Dat kan natuurlijk ook! We leggen je in de blog Poké bowl zelf maken uit wat je allemaal nodig hebt en hoe je je eigen bowl samenstelt. Inclusief een aantal lekkere recepten voor nóg meer inspiratie!