Wat eten we vandaag weekmenu

Wat eten we vandaag weekmenu

Het verzinnen van een menu voor de hele week is ontzettend handig wanneer je je boodschappen in één keer wilt doen en vooruit wilt plannen. Echter kan het verzinnen van zeven verschillende gerechten soms een flinke uitdaging zijn. Daarom heeft Lassie het ‘wat eten we vandaag weekmenu’ voor jou uitgestippeld.

Met dit samengestelde weekmenu, tover jij iedere dag opnieuw een lekkere en gezonde maaltijd op tafel! Uiteraard kun je je eigen draai geven aan de recepten en ervoor kiezen je favoriete ingrediënten toe te voegen!

Maandag: Pittige Thaise tomatenrijst

Start je week vol smaak en energie met ons heerlijke ‘wat eten we vandaag weekmenu’ recept voor een pittige Thaise tomatenrijst. Dit gerecht brengt de pittige, zoete en zure smaken van de Thaise keuken samen in een verrukkelijke maaltijd. De sappige tomaten, aromatische kruiden en krachtige specerijen worden gecombineerd met malse biefstuk om een onweerstaanbaar gerecht te creëren. Uiteraard kan de biefstuk worden vervangen door een heerlijk stuk tofu of witvis. Zo geef je weer een andere culinaire draai aan dit recept!

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-maandag

Dinsdag: Minestrone met bulgur en pesto

Op dinsdag verwennen we onze smaakpapillen met het ‘wat eten we vandaag weekmenu’ recept voor een minestrone met bulgur en pesto. Deze klassieke Italiaanse soep is een symfonie van kleuren en smaken, boordevol met verse groenten en vullende bulgur, afgemaakt met een smakelijke zelfgemaakte pesto. Dit is een vegetarisch gerecht dat in principe geen vlees of vis nodig heeft. Mocht je dit toch willen toevoegen, is een milde of pittige Italiaanse worst of een stukje zalm een goede optie! Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en dus een goede optie voor de drukke dinsdag.

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-dinsdag

Woensdag: Italiaanse orzo-risotto

We breken de week doormidden met een heerlijk Italiaans orzo-risotto recept voor de woensdag van het ‘wat eten we vandaag weekmenu’ recept. Deze orzo-risotto zit bomvol smaak en vol met groenten. Dit recept bevat vlees, maar is ook makkelijk te veranderen in een vegetarisch recept. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon blokjes en vervang de spekjes voor pistache nootjes. Maak de pistache klein en verdeel over de borden nadat de orzo-risotto is opgeschept. Zo behoudt je de zoute bite, zonder dat er vlees in het gerecht zit.

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-woensdag

Donderdag: Perzische rijst met linzen

Dit gerecht voor de donderdag van het ‘wat eten we vandaag weekmenu’ is een ware traktatie voor de zintuigen. Het is een combinatie van malse linzen, zoete granaatappelpitjes en knapperige amandelen, wat maakt dat elke hap een feest is. De Perzische keuken staat bekend om zijn evenwichtige smaken en het gebruik van verse kruiden. De Perzische rijst met linzen is daar zeker geen uitzondering op! Naast dat de maaltijd heerlijk is, is het ook enorm voedzaam. Dit gerecht is vegetarisch maar gegrilde kipfilet of gebakken gamba’s zullen veel smaak aan het gerecht toevoegen!

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-donderdag

Vrijdag: Quinoa gehakt burger

Om het weekend in te luiden staat er een heerlijke en gezonde quinoa gehakt burger op het menu! Dit ‘wat eten we vandaag weekmenu’ recept is een voedzame maar lekkere afsluiting van de werkweek. Bij deze burger draait het om balans. Quinoa, een bron van plantaardige eiwitten, gecombineerd met sappig gehakt en een assortiment van smaakvolle kruiden, vormt een burger die zowel je smaakpapillen als je lichaam zal verwennen! De combinatie van quinoa en gehakt kan je vervangen door quinoa en zalm of quinoa en groenten. Zo kan je het gerecht dus gemakkelijk veranderen in een vegetarisch of visgerecht.

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-donderdag

Zaterdag: Pokébowl met zalm en avocado

Het weekend is aangebroken, wat betekent dat je waarschijnlijk weer wat meer tijd hebt om een ‘wat eten we vandaag weekmenu’ recept klaar te maken. Deze pokébowl met zalm en avocadoroos is verrukkelijk en een echte maaltijd om jezelf te verwennen! Met dit gerecht maak je kennis met de exotische en frisse smaken van Hawaï. Een Pokébowl is als een kleurrijk kunstwerk op je bord, met sappige stukjes zalm, romige avocado, knapperige groenten en een smaakvolle dressing. Of je nu een foodie bent die van nieuwe smaken houdt of gewoon op zoek bent naar een overheerlijke gezonde maaltijd, deze Pokébowl voldoet zeker aan je verwachtingen! De zalm is gemakkelijk te vervangen door een andere vis- of juist vleessoort. Echter kan je dit ook helemaal weglaten en extra groenten naar keuze toevoegen.

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-zaterdag

Zondag: Risotto met gamba’s

Zondag, een dag om te ontspannen en wederom te genieten van een smaakvolle maaltijd. Laat jezelf verwennen door dit heerlijke ‘wat eten we vandaag weekmenu’ recept van Lassie. Deze risotto met gamba’s, spinazie en tomaat brengt de Italiaanse keuken samen door zijn romige textuur en rijke smaak. Het bereiden van risotto duurt meestal wat langer dan een ander gerecht, maar op zondag is daar vaak wel tijd voor. Mocht je dit gerecht willen maken maar wil je niet al te lang in de keuken staan, kan je de Rapido Risotto gebruiken. Deze risottorijst is, in tegenstelling tot gewone risotto rijst, veel sneller te bereiden.

Wat-eten-we-vandaag-weekmenu-zondag