Voorgestoomde quinoa met zoetzure rodekool

Voorgestoomde quinoa met zoetzure rodekool spekjes en dadels

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 el (olijf)olie
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g gesneden rodekool (koelvers)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Quinoa (250 g)
  • 50 g dadels zonder pit, in stukjes

Optioneel:

  • 50 g walnoten

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes met de ui in 4 min. bruin en knapperig.
  2. Schep de rodekool erdoor en bak in 6-8 min. al omscheppend beetgaar. Voeg de balsamicoazijn en de honing toe en bak nog 1-2 min.
  3. Verwarm intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een warm gerecht. Schep de dadels door de rodekool en breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de quinoa over twee borden. Schep er de rodekool met de spekjes en dadels bij.

Tip: Liever zonder vlees? Laat de spekreepjes weg en bestrooi met 50 g grof gehakte walnoten.

Bevat p.p.: 595 kcal, 22 g eiwit, 27 g vet waarvan 7 g verzadigd, 60 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten