Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 175 g gesnipperde (rode) uien (bakje)
  • 1 kleine courgette, gesneden
  • 200 g paddenstoelenmelange, in grove stukken
  • 1 (rode) appel
  • 2 stengels bleekselderij + jonge blaadjes om te garneren
  • 1-2 eetlepels appelazijn
  • 1 zak Lassie voorgestoomde quinoa (250 g)
  • 2 eetlepels hazelnoten, geroosterd

Optioneel

  • 100 g gerookte spekreepjes (duobakje)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien en courgette 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak ca. 7 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Leg eventueel een deksel op de pan om het kookproces te versnellen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd in de tussentijd de appel in dunne schijfjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Schep de appel en bleekselderij in een kom om met de appelazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Schep de quinoa op 2 borden. Schep de paddenstoelen op de quinoa. Schep de appelsalade ernaast en bestrooi met de hazelnoten. Garneer met fijngesneden bleekselderijblaadjes.

Tip: Bak de spekreepjes samen met de paddenstoelen voor een extra hartige smaak.

Bevat p.p.: 730 kcal, 17 g eiwit, 45 g vet waarvan 6 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten