Voorgestoomde couscous met gegrilde courgette

en kabeljauwfilet in vadouvansaus

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
785 kcal
600 Voorgestoomde couscous Voorgestoomde couscous gegrilde courgette kabeljauwfilet vadouvansaus

Ingrediënten

  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 4 el (olijf)olie
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ tl vadouvan (specerijenmengsel)
  • 125 ml slagroom
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Couscous (200 g)
  • Extra nodig: grillpan en aluminiumfolie

Optioneel:

  • 1 el gepelde ongezouten pistachenoten

Bereidingswijze

  1. Verhit de grillpan. Meng de courgette en de rode ui met 2 el olijfolie. Gril de groenten in de grillpan in porties in 4 min. bruin en gaar.
  2. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kabeljauwfilet met zout en peper en bak in 2 min. per kant bruin en net gaar. Neem de vis uit de pan en houd in aluminiumfolie warm.
  3. Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Roer de vadouvan erdoor. Schenk de slagroom erbij en laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een warm gerecht. Verdeel de couscous met de vis en de gegrilde groenten over twee borden. Schep de vadouvansaus over de kabeljauwfilet.

Tip: Bestrooi met 1 el grof gehakte gepelde en ongezouten pistachenoten.

Bevat p.p.: 785 kcal. 29 g eiwit, 54 g vet waarvan 19 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Voorgestoomde Couscous tekst wit
Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.