Bulgur is een harde tarwe die het goed doet in gerechten uit het Midden-Oosten. Het is makkelijk te bereiden en je maakt er heerlijke en verantwoorde gerechten mee.
Bliss balls met rood fruit,
bulgur en witte chocolade
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten + 30 minuten wachten
- Voedingswaarde:
- 80 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers 2 eetlepels citroensap uit.
- Maal in de keukenmachine of in twee porties in de hakmolen van de staafmixer het roodfruit met de citroenrasp, het -sap en de honing tot een samenhangend mengsel.
- Hak de chocolade fijn of rasp grof.
- Doe het fruitmengsel in een kom. Kneed er met de hand de afgekoelde bulgur en de chocolade door.
- Vorm van het mengsel 15 walnootgrootte balletjes. Leg de bliss balls op een bord en laat 30 min. in de koelkast opstijven.
Tip: Strooi de kokos op een bord en rol er de bliss balls door. Laat ze vervolgens opstijven.
Bevat per stuk: 80 kcal, 1 g eiwit, 1 g vet waarvan 1 g verzadigd, 16 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Bulgur