Mexicaanse krab

Mexicaanse krab met paprika en maïs

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
445 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 blikje maïs met kidneybonen en paprika (400 g)
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 2 blikjes krab (à 170 g), uitgelekt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de rode en de groene paprika toe en roerbak 2 min. mee. Schep de maïs erdoor en voeg de cajunkruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatste moment de krab toe en roer voorzichtig om.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de krabsaus.

Tip: Bestrooi met fijngesneden bosuitjes en geef er een partje citroen bij.

Bevat p.p
: 445 kcal – 18 g eiwit – 10 g vet – 71 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product
Toverrijst voordeelverpak

Toverrijst voordeelverpak

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product

Ontdek onze recepten