Nasi goreng met kip

Nasi goreng met kip pindasaus en een gebakken eitje

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
775 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 volle el pindakaas (100 g)
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl sambal oelek
  • 100g taugé

Optioneel:

  • 3 el gebakken uitjes (potje)
  • Cassave kroepoek


Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de kipfilet in blokjes van 1,5 cm.
  2. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in kleine blokjes.
  3. Verhit in een wok 2 el olie. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper 1 min. Roer de komijn erdoor. Voeg de prei en de paprika toe en bak de groenten al omscheppend in 4-5 min. gaar.
  4. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kip in 8-10 min. rondom goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan de pindakaas met 50 ml ketjap, de basterdsuiker en de sambal 1 min. Voeg 125 ml water toe. Verwarm al roerende tot een gladde pindasaus; voeg indien nodig wat extra water toe.
  5. Verhit in een andere koekenpan 2 el olie. Bak hierin de vier eieren naar wens.
  6. Schenk de laatste 25 ml ketjap over de kip en bak in 1-2 min. rondom mooi bruin. Schep de rijst door de groenten en bak nog 1 min. op hoog vuur. Voeg daarna de gebakken kipblokjes toe aan de rijst en groenten. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de pindasaus erover en leg per bord een gebakken eitje op de nasi. Garneer eventueel met wat cassave kroepoek.

Tip: Bestrooi met gebakken uitjes.

Bevat p.p.: 845 kcal, 43 g eiwit, 37 g vet waarvan 7 g verzadigd, 81 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product

Ontdek onze recepten