Romige kipkerrie met doperwtjes

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra vezels
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in parten
  • 500 g kip, in reepjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el tarwebloem
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 g doperwtjes (diepvries)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  2. Verhit de olie en fruit de ui 2 min.
  3. Bestrooi de kip met kerriepoeder en bloem, zorg dat de kip rondom bedekt is. Voeg de kip toe aan de uien en bak in 4 min. goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Voeg de crème fraîche en 50 ml water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 min. garen. Voeg de laatste 3 min. de doperwtjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en serveer met de kipkerrie.


Tip: Dol op pittig? Roer 1 tl sambal door de kip-kerrie en bestrooi met verse koriander.

Bevat p.p: 675 kcal – 39 g eiwit – 25 g vet – 73 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst Extra

Builtjes Toverrijst Extra

Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst. En dankzij de builtjes weet je precies hoeveel rijst je nodig hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten