Rijstpannenkoekjes met banaan

Rijstpannenkoekjes

Rijstpannenkoekjes met banaan

Personen:
6
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
346kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 150 g Lassie Dessertrijst
  • 500 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 60 g boter
  • 2 bananen
  • 100 ml vloeibare honing

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met de melk aan de kook en kook de rijst al roerend zachtjes gaar in 12 min. Laat de rijstebrij onder af en toe omscheppen afkoelen tot koud. Klop de eieren los en roer ze bij de koude rijstebrij.
  2. Verhit steeds wat boter in een vlakke koekenpan en schep er 2-3 sauslepels vol rijstebrij in. Bak rijstpannenkoekjes tot ze bovenop droog zijn, keer voorzichtig en bak de onderkant snel goudbruin. Houd ze warm tussen twee borden. Snijd de bananen in 2 stukken, snijd de stukken overlangs doormidden. Bak de bananen in de rest van de boter goudbruin. Warm in een steelpan de honig al roerend op.
  3. Verdeel de rijstpannenkoekjes en stukken banaan over 4 borden en schep de warme honing erover.


Tip: De rijstpannenkoekjes bakken wat makkelijker als je een beslag klopt van 50 g bloem en 2 eieren en daar de afgekoelde rijstbrij doorroert. Ze breken dan minder snel.


Bevat p.p: 346kcal – 7g eiwit – 13g vet – 48g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten