Ingrediënten

  • 150 g Lassie Dessertrijst
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el suiker
  • 1 biologische limoen, schoongeboend
  • 1 mango, in stukjes

optioneel:

  • 1 stengel citroengras, in 3 stukken

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met de kokosmelk, 300 ml water, vanillesuiker, suiker en evt. het citroengras aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 12 min. gaar worden, roer af en toe. Laat afkoelen tot de rijst lauw is, verwijder het citroengras en voeg naar smaak extra suiker toe.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe. Verdeel de rijst over 4 coupes en serveer met de stukjes mango.

Tip: Bestrooi met geraspte kokos.

Bevat p.p.:
400 kcal. 5 g eiwit, 18 g vet en 55 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.

Ontdek onze recepten