Lauwwarme citroen dessertrijst

Lauwwarme citroen dessertrijst met ricotta en roodfruit

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
265 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 500 ml melk
  • 100 g Lassie Dessertrijst
  • 45 g fijne kristalsuiker
  • 100 g ricotta
  • 150 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen

Optioneel:

  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 eetlepel pure chocoladevlokken

Bereidingswijze

1. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de melk met de dessertrijst. Voeg de suiker en citroenschil toe en breng de melk al roerend aan de kook. Kook de rijst in 12 min. zonder deksel op laag vuur gaar. Roer regelmatig over de bodem van de pan.

2. Roer de ricotta en 2 eetlepels citroensap door de warme rijst.

3. Schep de romige citroenrijst in 4 kommetjes. Schep de frambozen en bessen over de lauwwarme rijst.

Tip: Bestrooi het dessert op het laatste moment met de kaneel en chocoladevlokken.

Bevat p.p.: 265 kcal, 9 g eiwit, 6 g vet waarvan 4 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten