Mexicaanse burritobowl

Mexicaanse burritobowl met toverrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
525 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 1 bakje uien gesneden (à 250 g)
  • 2 puntpaprika’s, in stukken gesneden
  • 2 blikjes bonenmix: crispy mais, rode kidney, lima & black eyed bonen (à 160 g)
  • 2 eetlepels burrito kruidenmix (zakje à 28 g)
  • 200 g ijsbergsla met tuinkruiden (1 zak)

Optioneel

  • 125 g guacemole
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan en fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de paprikaringen toe en bak ze even mee met de uien. Voeg de bonenmix toe, breng op smaak met burrito kruidenmix.
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de bonenmix erover en serveer met ijsbergsla.

Tip 1: Schep de guacemole erbij en knijp het sap van de limoenpartjes erover.

Tip 2: Maak je eigen Mexicaanse bowl aan tafel: zet alle losse ingrediënten in kommetjes op tafel, eventueel aangevuld met tomaatjes en plakjes komkommer, en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen.

Tip ouders: voeg voor een pittige bowl ingelegde jalapeñopeper toe.

Bevat p.p.: 525 kcal, 11 g eiwit, 17 g vet waarvan 2 g verzadigd, 78 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product

Ontdek onze kidsproef recepten