Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Kip

Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
619 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi, in repen van 1 cm
  • 2 uien, in partjes
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 300 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • flinke hand gezouten cashewnoten, grof gehakt
  • 100 ml woksaus teriyaki olie

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels en bak hierin de kipblokjes al omscheppend bruin in 5 min. Voeg de uien toe en roerbak 1 min. Voeg de stelen van de paksoi toe en bak onder af en toe omscheppen 5 min.
  2. Bereid de rijst met een scheutje olie en 600 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg met de rijst meteen de gehakte cashewnoten toe.
  3. Schenk 100 ml woksaus bij de kip, schep het groen van de paksoi erdoor en warm nog ca. 1 min. op hoog vuur door. Serveer de cashewrijst erbij.


Tip: Hou je van Japans? Voeg 200 g in plakjes gesneden shii-take toe aan de kip met ui.

Tip: Liever geen paksoi? Vervang het door gesneden spitskool of savooiekool.

Bevat p.p.: 619 kcal – 28 g eiwit – 18 g vet – 81 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten