IJsjes van roomrijst met chocolade

IJsjes van roomrijst

IJsjes van roomrijst met chocolade

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
256 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 375 g vanilleroomrijst (1/2 basisrecept)
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes chocoglazuur
  • neutrale bakolie

Bereidingswijze

  1. Bereid vanilleroomrijst volgens het basisrecept en laat afkoelen, gebruik de helft voor 4 - 5 ijsjes. Meng de suiker met 160 ml water, breng het op laag vuur al roerend aan de kook zodat de suiker oplost en kook het op hoog vuur zonder roeren 1 min. door. Laat afkoelen. Vet 4 - 5 ijslollievormpjes van 75 ml in met neutrale bakolie.
  2. Pureer de roomrijst met de suikersiroop zo glad en schuimig mogelijk. Schenk de ijslollievormpjes vol met het roomrijstmengsel. Steek in elk een ijslolliestokje en zet ze 4 - 5 uur in de vriezer.
  3. Leg een stuk bakpapier op een ijskoud diepvrieselement. Neem de ijsjes uit de vriezer, laat ze 5 min. op kamertemperatuur staan. Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen en schenk het in een smal kommetje. Houd dit warm en makkelijk vloeibaar in een pan met heet water.
  4. Spoel een theedoek met heet water, knijp uit en wikkel de doek om de ijsvormpjes. Trek de roomrijstijsjes voorzichtig uit de vormpjes en leg ze op het bakpapier. Gebruik hiervoor eventueel een scherp mesje. Dip de ijsjes in het warme chocoladeglazuur (dit stolt vrijwel direct). Leg ze terug op het ijselement, verpak ze na 5 min. in een diepvriesdoosje. Zet ze terug in de vriezer of eet ze meteen op.

Tip: Chocoglazuur over? Maak er chocolademelk mee.

Bevat p.p.: 256 kcal – 5 g eiwit – 13 g vet – 30 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten